Pārlekt uz galveno saturu

Ogres pilsētas un ainavu arhitektūras studentu sadarbība

Attēla autors: No LLU arhīva

22.janvarī 3.kursa studenti aizstāvēja kursa projektus Ogres pašvaldības pārstāvjiem, prezentējot savus darbus un pamatojot izstrādātas idejas.

Rudenī ir uzsākta sadarbība starp Ogres pilsētu un Latvijas Lauksaimniecības universitātes Lauku inženieru fakultātes Ainavu arhitektūras un plānošanas programmu. Studentu projektiem bija izvelēta plaša pilsētas teritorija Grīvas prospekta apkārtnē. Tika izvirzīti sekojoši uzdevumi – risināt Grīvas prospektam piegulošas teritorijas attīstības vīziju, plānot daudzfunkcionālu ārtelpu, kuru veido daudzstāvu dzīvojamiem pagalmi, transporta mezgli un infrastruktūras objekti; radīt vietas atpazīstamību un saikni ar Ogres tēlu; respektēt esošās dabas vērtības – ūdens tilpnes tuvumu, apaugumu, esošos biotopus, ka arī kultūrvēsturisko apbūvi; piedāvāt ekoloģisku un mūsdienīgu pieeju pilsētvides plānojumam, risinot lietus ūdens savākšanu, vides pieejamību. Jādomā bija par jaunas vietas identitātes rādīšanu, veidojot jaunas apstādījumu teritorijas un saglabājot esošās; jāveicina un jāakcentē pilsētvides zaļā tīklojuma izpratne; jāpiedāvā daudzfunkcionālas ārtelpas izveide; tradicionālās novada simbolikas iekļaušana ainavas plānojumā; daudzveidīgu aktivitāšu iekļaušana ainavā, respektējot esošo infrastruktūru un dabas vērtības.

22.janvarī 3.kursa studenti aizstāvēja kursa projektus Ogres pašvaldības pārstāvjiem, prezentējot savus darbus un pamatojot izstrādātas idejas. Ogres pašvaldība ir ieinteresēta studentu piedāvātajos priekšlikumos un ainavas attīstības vīzijās, kur viņi saskata jaunas un inovatīvas idejas. Diskutējot ar studentiem un uzdodot jautājumus, tika atklātas daudzas aktuālas urbānās ainavas problēmas un iespējamie risinājumi, kas skar gan plānošanas jautājumus, gan ekonomiski – politiskus jautājumus, gan sociālos jautājumus, kuri krustojas ainavā un ir izteikti redzami tieši pilsētvidē.

Pievienots 29/01/2016