Pārlekt uz galveno saturu

ACO Nordic seminārs Vides un būvzinātņu fakultātē

Attēla autors: No LLU arhīva

Trešdien, 2. martā uzņēmums ACO Nordic viesojās Vides un būvzinātņu fakultātē, lai diskutētu ar studentiem par līnijveida ūdens novadīšanas sistēmām un to izmantošanu pilsētvidē. Seminārs bija ļoti plaši apmeklēts. Uz to bija ieradušies dažādu kursu un specialitāšu studenti, jo lietus ūdeņi ir tā tēma, kura skar mūs visus.

ACO Nordic ir pasaules vadošais iekštelpu un āra drenāžas sistēmu ražotājs un tirgotājs. ACO sistēmas ķēde piedāvā dažādus lietus ūdens savākšanas, attīrīšanas, aizturēšanas un aizvadīšanas risinājumus, kas atbilst nākotnes vides prasībām. ACO izstrādājumi ir izstrādāti tā, lai tie būtu ekoloģiski un ekonomiski racionāli. Uzņēmums piedāvā plašu sortimentu klāstu gan praktiskai lietošanai, gan ar iestrādātiem dizaina elementiem. ACO piedāvājuma klāstā ir līnijveida drenāžas sistēmas, naftas un tauku atdalītāji, čuguna lūku vāki, infiltrācijas un akumulācijas sistēmas, lietus ūdens notekas, nerūsējošā tērauda gūlijas un kanāli, dušas kanāli, lūkas, pretvārsti u.c.

ACO sistēmas tiek izmantotas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos, pārtikas rūpniecībā, autostāvvietās, termināļos, mazumtirdzniecības uzņēmumos, uz ceļiem un viaduktiem, sabiedriskās nozīmes un dzīvojamās ēkās, lidostās, ostās un citur.

ACO vērienīgākais projekts realizēts Līvānos, kur izmantota ACO KerbDrain līnijveida lietus ūdens savākšanas sistēmu, kura nodrošina ātru un tūlītēju ūdens novadīšanu no ielas braucamās daļas, jo veidota kā ceļa apmale. Dizainiski pievilcīgs ACO Lightpoint lietus ūdens savācējs ar gaismām atrodas ap pieminekli Jelgavas atbrīvotājiem "Lāčplēsis". Pirmkārt, sistēma pasargā pieminekli no peļķēm, otrkārt - to izceļ. Par šiem un citiem piedāvātajiem lietus ūdens savākšanas risinājumiem, studenti varēja uzdot jautājumus ACO Latvia pārstāvim, kā arī noskatīties video materiālus par sistēmas uzstādīšanu un piedāvātajām iespējam.

Seminārs bija ļoti interesants, tēmas par lietusūdeņiem pēdējos gados kļuvušas aktuālas un līdz ar to raisījās aizraujošas diskusijas un sarunas par to kā efektīvi savākt lietus ūdeņus. 

Pievienots 05/03/2016