Pārlekt uz galveno saturu

Vides un būvzinātņu fakultāte viesojās Saldus tehnikumā

Attēla autors: No LLU arhīva

Piektdien, 4. martā Vides un būvzinātņu fakultātes dekāne Daiga Zigmunde, Arhitektūras un būvniecības katedras vadītāja Sandra Gusta, kā arī katedras pasniedzēji Kārlis Siļķe un Ilmārs Preikšs viesojās Saldus tehnikumā, lai veicinātu abu izglītības iestāžu sadarbību jauno būvniecības speciālistu sagatavošanā.

Tikšanās laikā piedalījās vairāki mācību spēki (Līga Mežzīle - direktora vietniece izglītības jomā, Iveta Kunkule - direktora vietniece profesionālajā darbā, Andra Puncule - būvnieku nodaļas pasniedzēja, Andris Punculis - būvnieku nodaļas pasniedzējs, Dace Linga-Bērziņa - būvnieku nodaļas ģeodēzijas pasniedzēja, Agris Strazdiņš - būvnieku nodaļas ceļu būves praktisko mācību meistars) un audzēkņi no Saldus tehnikuma, kā arī SIA SALDUS BŪVE valdes loc. Guntis Deguts, Uģis Cepurītis (Saldus tehnikuma un VBF Būvniecības stud.progr. absolvents) būvinspektors un Arvīds Briedis, sertificēts hidrobūvju speciālists (LLA Hidromeliorācijas fakultātes klātienes absolvents 1966.g.).
Vizītes laikā tikām iepazīstināti ar tehnikuma piedāvātajām izglītības programmām ar būvniecības specializāciju (Ēku būvtehniķis un Namdaris) un audzēkņu iespējām turpināt izglītību LLU VBF piedāvātajās studiju programmās "Būvniecība". Tika apskatītas laboratorijas un pārrunātas iespējas jaunas studiju programmas veidošanā hidrobūvniecībā. Diskusijas laikā izkristalizējās iespējamās sadarbības jomas, pieredzes apmaiņa, jaunu pedagogu piesaiste un jaunākās tehnoloģijas nozarē.

Rakstu sagatavoja Arhitektūras un būvniecības katedras vadītāja Dr.oec., Asoc.prof. Sandra Gusta un Dace Slokenberga.

Pievienots 08/03/2016