Pārlekt uz galveno saturu

Geoforums - 2016

Attēla autors: No LLU arhīva

Pēc mūsu sadarbības partneru Ļvovas Politehniskās Nacionālās Universitātes uzaicinājuma pagājušajā nedēļā Vides un būvzinātņu fakultātes Zemes pārvaldības un ģeodēzijas katedras mācībspēki devās uz 21.starptautisko zinātniski tehnisko konferenci "Geoforum -2016" Ukrainas pilsētā Ļvovā. Konferencē piedalījās kolēģi no Ukrainas, Polijas, Vācijas, Čehijas u.c. augstskolām, dalījās pieredzē un apsprieda izglītības un ražošanas attīstības tendences ģeodēzijas, kartogrāfijas, zemes pārvaldības nozarēs un ģeogrāfisko informācijas sistēmu attīstībā. Darbs notika vairākās sekcijās.

Katedras vadītāja V.Paršova bija iekļauta konferences Zinātniskās komitejas sastāvā. Mūsu katedras mācībspēki sniedza 2 ziņojumus Kadastra un Zemes pārvaldības sekcijā un 2 ziņojumus Ģeodēzijas, ģeodinamikas un monitoringa sekcijā. Par ziņojumiem bija liela interese un daudz jautājumu no Ukrainas kolēģu puses.

Docentam A.Celmam tika pasniegts Ukrainas ģeodēzijas un kartogrāfijas biedrības apbalvojums par ieguldījumu attiecību stiprināšanā ģeodēzijas jomā starp Latvijas un Ukrainas ģeodēzijas un kartogrāfijas speciālistiem.

Apmeklējām arī mūsu sadarbības partnerus – Ļvovas Nacionālās Agrārās Universitātes Zemes ierīcības fakultātē.

Pēc fakultātes dekāna lūguma nolasījām ziņojumus par kadastra datu aktualizācijas iespējām un par ģeodēziskajiem darbiem uz mūsu valsts robežas. Liels bija mūsu pārsteigums, ka uz šo tikšanos bija sanākuši gan studenti, gan pasniedzēji un auditorijā nebija brīvu vietu.

Mēs dalamies pieredzē un iesakam savus risinājumus vienas vai otras darbības veikšanai. Mēs uzklausam un izanalizējam citu pieredzi, ko varam pārņemt.Tas paplašina mūsu redzesloku profesionālajos jautājumos un vienlaicīgi dod iespēju tuvāk iepazīt valsti un tās iedzīvotājus un tradīcijas.

Pievienots 25/04/2016