Pārlekt uz galveno saturu

LLU Vides un būvzinātņu fakultātes dekāne un mācībspēki dodas uz starptautiski zinātniski praktisko simpoziju Moldovā

Attēla autors: No LLU arhīva

Pēc Moldovas Valsts agrārās universitātes Kadastra un tiesību fakultātes uzaicinājuma uz starptautiski zinātniski praktisko simpoziju "Zemes un ūdens resursu efektīva izmantošana mūsdienu apstākļos – sasniegumi un perspektīvas", kas bija veltīts Moldovas Valsts agrārās universitātes Kadastra un tiesību fakultātes 65 gadu jubilejai septembra beigās uz Kišiņevu devās LLU Vides un būvzinātņu fakultātes dekāne, profesore D.Zigmunde un Zemes pārvaldības un ģeodēzijas katedras mācībspēki: profesore V.Paršova, asociētā profesore V.Baumane, docenti A.Celms un M.Bērziņa.

Simpozija darbs bija organizēts vairākās sekcijās:

  • Zemes ierīcība un zemes izmantošana mūsdienu apstākļos
  • Ģeomātika, kadastrs un nekustamā īpašuma vērtēšana
  • Vides labiekārtošana un lauku teritoriju ilgtspējīga attīstība
  • Efektīvas zemes un ūdens resursu izmantošanas tiesiskais nodrošinājums.

Simpozija sākumā notika svinīgā sēde. Par fakultātes vēsturi un tās sasniegumiem ziņoja fakultātes dekāns Oļegs Horžans. Pēc tam sveica dažādas valsts un sabiedriskās organizācijas, kā arī studenti. Arī mūsu – Vides un būvzinātņu fakultātes dekāne D.Zigmunde apsveica kolēģus lielajā jubilejā un LLU rektores I.Pilveres vārdā pasniedza LLU apsveikumu.

Tālāk darbs turpinājās pa sekcijām. Latvijas delegācija prezentēja pētījumus "Galvenie nosacījumi degradēto zemju raksturojumam Latvijā", "Ģeodēziskā pamatojuma lēmumi Latvijas robežas demarkācijas darbos" un "Problēmas un risinājumi kartogrāfisko attēlu lietošanā Lauku atbalsta dienestā Latvijā". Par prezentācijās iekļautajām tēmām bija ļoti liela interese un daudz jautājumu no simpozija dalībnieku vidus. Kā arī iegūti jauni sadarbības partneri kopīgu zinātnisko un studiju projektu realizēšanā. Pārrunāti nozares jautājumi, kas aktuāli Moldovai, Rumānijai, Krievijai, Portugālei un Latvijai. 

Pievienots 06/10/2016