Pārlekt uz galveno saturu

Ainavu arhitektūras un plānošanas specialitātes studentu aktivitātes

Attēla autors: No LLU arhīva

Ainavu arhitektūras un plānošanas studiju programmas 4.kursa studenti 1. decembrī veiksmīgi aizstāvēja savus kursa darbus, kas tika prezentēti Carnikavas, Inčukalna un Vangažu pašvaldības darbiniekiem.

Sadarbība ar pašvaldībām uzsākta rudenī, kad pašvaldības piedāvāja studentu projektiem aktuālākās teritorijas apdzīvotajās vietās, kurās steidzami nepieciešams jauns ainavas plānojums un mūsdienīgs skatījums.

Studentu darbs uzsākts ar vietas identitātes meklējumiem caur kultūrvēsturiskajām iezīmēm, notikumiem un cilvēkiem, kā arī caur ainavas īpatnībām, iedzīvotāju un pašvaldības aktivitātēm, tradīcijām un ikdienas ritmu. Pēc ainavas izpētes, studenti sniedza konceptuālus priekšlikumus apdzīvoto vietu plānojumam, iekļaujot publiskās ārtelpas vienotības un sasaistes principus. Papildus tika izstrādāti atsevišķu teritoriju labiekārtojuma projekti, sniedzot priekšlikumus gan kompozīcijas, gan funkcijas nepieciešamajām izmaiņām, gan specifikācijas izmantojamiem apstādījumiem, labiekārtojuma elementiem un segumiem.

Pašvaldības pārstāvji piedalījās studentu galā prezentācijā Valdekas pilī un aktīvi iesaistījās diskusijās par ainavas plānošanas jautājumiem ar studentiem un pasniedzējiem, liekot uzsvaru uz daudzfunkcionālās ainavas plānošanas priekšrocībām, kā arī uz vietas identitātes saglabāšanas un akcentēšanas nepieciešamību.

Pievienots 20/12/2016