Pārlekt uz galveno saturu

Ēnu dienas Arhitektūras un būvniecības katedrā

Attēla autors: No LLU arhīva

"Ēnu dienas" ietvaros Arhitektūras un būvniecības katedrā viesojās 12.klases skolnieks no Auces.

"Ēnu dienas" ietvaros Arhitektūras un būvniecības katedrā viesojās Kaspars Grābens – 12.klases skolnieks no Auces vidusskolas. Kaspars aktīvi iesaistās savas skolas pašpārvaldē un dažādos projektos. Šobrīd "Kultūras kanons" projekta ietvaros izstrādā galda spēli ar latvju zīmēm. Dienas laikā mūsu viesim uzdevām dažus jautājumus.

Ar ko aizraujas un kā pavada brīvo laiku. Kasparu aizrauj automašīnas un viss, kas ar tām saistīts – izjaukt, saskrūvēt un, protams, arī braukšana. Interesē arī fotomāksla, informācijas tehnoloģijas un ēku dizains (kā tas tiek radīts un realizēts). Bet šīs visas jomas Kasparu aizrauj tikai hobija līmenī, jo neredz sevi tajās strādājam.

Jau 3.gadu "Ēnu dienās" Kaspars apmeklē Jelgavu un seko ar būvinženieriju saistītiem cilvēkiem. Kāpēc būvinženiera specialitāte un tieši Jelgavā? Kopš 5.klases vēlējies kļūt par arhitektu. Ejot laikam, Kaspars sapratis, ka zīmēšana nav viņa stiprā puse un viņu piesaistīja būvinženiera specialitāte. Izvēle par labu Jelgavai nākusi pirmkārt atrašanās vietas dēļ, jo tuvāk mājām – Aucei. Otrkārt, pilsētas mēroga ziņā, jo uzaugot mazpilsētā, svarīgi, ka viss ir sasniedzams ātrāk, kā Rīgā.

Runājot par to, ka būvinženiera specialitāte ir saistīta ar tādiem priekšmetiem kā matemātika, fizika, ķīmija... Kaspars to ļoti labi zina un apzinās. Pats padziļināti apgūst matemātiku un fiziku.

Jautājām, kura ēka šobrīd Kasparu visvairāk saista un uzrunā Latvijā? Tas ir Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskais centrs.

Noslēgumā - jautājot, kur Kaspars sevi redz būvniecībā, viņš saka...

Redz sevi projektējot un aktīvi iesaistoties būvniecības procesā no rasējuma līdz gatavai būvei, izvēloties studijas "Būvniecības" studiju programmā.

Pievienots 15/02/2017