Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! Kārlim Siļķem pasniegs MK Atzinības rakstu par mūža ieguldījumu

Attēla autors: No LLU arhīva

Par mūža ieguldījumu hidroinženierzinātnes attīstībā, aktīvu pedagoģisko un sabiedrisko darbību un nozīmīgu devumu profesionālu speciālistu sagatavošanā LLU Vides būvzinātņu fakultātes Arhitektūras un būvniecības katedras viesdocentam Kārlim Siļķem tiks piešķirts Ministru Kabineta Atzinības raksts. To pasniegs izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

Kārļa Siļķes devums studijās, zinātnē un sabiedriskajā darbībā ir izcils, un universitātei viņš ir veltījis visu savu darba mūžu 56 gadu garumā. Viņa vadībā hidroinženierzinātnes zināšanas ir nodotas vairākām studentu paaudzēm, kas vēl joprojām atceras savu pasniedzēju. Turklāt zinātnē un praksē risinājis atjaunojamās enerģijas, ūdens apsaimniekošanas un hidrotehnisko būvju jautājumus, līdz ar to arī praktiski līdzdarbojies dažādu sistēmu izveidē Latvijā, par ko arī ieguvis vairākas atzinības, tostarp Latvijas Būvinženieru savienības goda rakstu par mūža ieguldījumu.

Šobrīd K. Siļķe aizvien strādā ar studentiem auditorijā un vada studiju kursus „Hidraulika” un „Sūkņi un sūknētavas”, kā arī vada studentu zinātniskos darbus, diplomprojektus un maģistra darbus. Viens no viņa vadītajiem studentiem – Viesturs Krasnovs – 2016. gada nogalē par savu izstrādāto zinātniski pētniecisko darbu saņēma AS „Latvenergo” studiju noslēguma darbu konkursa balvu.

Aizvadītajā gadā K. Siļķe, sadarbojoties ar Saldus un Smiltenes tehnikumu mācībspēkiem iesaistījās hidromeliorācijas un hidrotehnikas nozaru popularizēšanā un Hidrobūvju tehniķa profesijas standarta izstrādē.

Docents vēl joprojām ir sabiedriski aktīvs un piedalās studiju programmu popularizēšanā un pat rīko papīra laiviņu sacensības skolēniem Daugavas modelī, kas atrodas fakultātē. Kolēģi viņu raksturo kā atsaucīgu un izpalīdzīgu, kuram ir labas attiecības gan ar kolēģiem, gan studentiem, turklāt studentus K. Siļķe vienmēr ir īpaši atbalstījis un piedalījies visos viņu rīkotajos pasākumos. Studentu mīlestību apliecina arī fakts, ka viņš vairākas reizes ticis nominēts un ieguvis LLU Studējošo pašpārvaldes Gada balvas.

Pievienots 17/03/2017