Pārlekt uz galveno saturu

BOVA intensīvie kursi pamatstudijās "Ainava fokusā./Landscape in Focus"

Attēla autors: No LLU arhīva

No 26.septembra līdz 30. septembrim norisinājās BOVA intensīvie kursi pamatstudijās “Ainava fokusā./Landscape in Focus"

BOVA intensīvo starptautisko kursu mērķis - pieredzes apmaiņa starp mācībspēkiem un studentiem no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas par mūsdienīgām ainavas izpētes, plānošanas, ierīkošanas un apsaimniekošanas metodēm Baltijas valstīs. Kursu ietvaros tika sniegts padziļināts pārskats studentiem par mūsdienu tendencēm un tehnoloģijām ainavu arhitektūras jomā.

Kursu veidoja un vadīja Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Vides un būvzinātņu fakultātes, Ainavu arhitektūras un plānošanas katedras mācībspēki sadarbībā ar Igaunijas Dzīvības Zinātņu universitāti (Estonian University of Life Sciences) un Aleksandra Stulginska universitāti (Aleksandras Stulginskis university). Latvijas Lauksaimniecības universitāti pārstāvēja pasniedzēji – asoc.profesore Natalija Ņitavska, docente Madara Markova, docente Una Īle un lektore Kristīne Vugule, Lietuvas kolēģis – Mantas Pilkauskas, ka arī Igaunijas kolēģis – Himansu Mishra.

BOVA intensīvo starptautisko kursu ietvaros studentiem tika pasniegtas lekcijas, ka arī bija iespēja klātienē iepazīties ar dažāda mēroga un dažādas funkcionālas specifikas Lietuvas un Latvijas ārtelpas objektiem un risinājumiem, kas realizēti pēdējos gados. Starptautisko kursu laikā studentiem bija arī pa rakstiskas ievirzes uzdevumi, kas norisinājās Jelgavā, pētot pilsētas ainavas telpu un mūsdienīgus elementus un materiālus tajā. Kursus apmeklēja 32 studenti no četrām valstīm – Lietuvas, Latvijas, Čehijas un Dānijas. Studenti strādāja internacionālās grupās gan pētniecības un izzināšanas procesā, gan arī, veidojot patstāvīgos noslēguma darbus pasniedzēju vadībā.

Noslēgumā visi studenti un pasniedzēji saņēma BOVA sertifikātus, kas apliecina viņu dalību starptautiskā kursā "Landscape in Focus".

Pievienots 13/10/2016