Pārlekt uz galveno saturu

“Zemgales Laiks Ziedonim” laureātu vidū LLU profesore Aija Ziemeļniece

Attēla autors: No LLU arhīva

2. jūnijā Jelgavas 4. vidusskolas koncertzālē norisinājās pirmā "Zemgales Laiks Ziedonim" laureātu cildināšanas ceremonija, kur laureātu vidū tika sveikta Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Vides un būvzinātņu fakultātes (VBF) Ainavu arhitektūras un plānošanas katedras profesore Aija Ziemeļniece.

Apbalvojums tiks pasniegts piecās nominācijās: nominācijā bērniem un jauniešiem "Zemgales Rabarbers", dzīve mākslā nominācijas "Zemgales Bize", tautsaimniecības nominācijā "Zemgales Zemi es mācos", zinātnes nominācijā "Zemgales Taureņu uzbrukums" un novadpētniecības nominācijā "Zemgales Kedas".

Zinātnes nominācijā balvu saņēma arhitektūras zinātņu doktore, LLU profesore A. Ziemeļniece, kura akadēmisko darbu veic jau 19 gadus. Profesores zinātniskais darbs ir saistīts ar kultūrvēsturiskās ainavtelpas pārmaiņu procesu izpēti. Ikdienā profesore veic plašas aktivitātes starptautiskās un vietējās sadarbības veicināšanā starp augstskolām, kas studentiem dod iespēju piedalīties kopējos zinātniskajos un  praktiskajos projektos. Nominācijā tika vērtētas personības, kuras aktīvi nodarbojas ar pētniecību, zinātni, inovāciju izstrādi un to ieviešanu.

"Jautājumu "Kāpēc es to daru?" es sev uzdevusi neesmu – tas ir tāds iekšējs dzenulis, kas liek saņemt spēkus, atrast laiku un izdarīt darbu. Protams, rodas arī jautājums "Kāpēc man to vajag?". Acīmredzot cilvēki vēlas, lai kultūrmantojums tiek sakārtots un saglabāts," vērtē A.Ziemeļniece.

Apbalvojumu organizē biedrība "Zemgales Laiks Ziedonim" sadarbībā ar fondu "Viegli". Konkursa mērķis ir apzināt un godināt personības no Zemgales, kuras dzīvo ar mīlestību pret savu zemi, darbu un cilvēkiem, kā arī atbilst konkursa vērtībām – izcilībai, degsmei, sūtībai un stājai.

Katrs laureāts saņēma stikla mākslinieces Lauras Vizbules darināto balvu.

Pievienots 05/06/2017