Pārlekt uz galveno saturu

Jaunais studiju gads

Attēla autors: VBF Informācijas centrs

Šogad rudens semestris sākas ar pāra nedēļu (gada trīsdesmit sesto) nedēļu.

Jaunais studiju gads tiks atklāts 4. septembrī plkst. 9.00, kad Jelgavas pils pagalmā pulcēsies pirmā kursa studenti, mācībspēki, darbinieki un viesi, lai kopā atzīmētu jaunā studiju gada sākumu ar svinīgu ceremoniju un universitātei nozīmīgu tradīciju - Imatrikulācijas aktu.

Pirmkursnieki ir aicināti pulcēties pie Jelgavas pils plkst. 8.30, lai gatavotos ieiešanai augstskolas pagalmā kolonnā pa seši noteiktā secībā – Lauksaimniecības fakultāte, Pārtikas tehnoloģijas fakultāte, Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte, Vides un būvzinātņu fakultāte, Tehniskā fakultāte, Veterinārmedicīnas fakultāte, Informācijas tehnoloģiju fakultāte un Meža fakultāte.

Pēc svinīgās ceremonijas studenti un mācībspēki tiek aicināti piedalīties 2012. gadā aizsāktajā tradīcijā - Akadēmiskā ceļa veidošanā, kur gājēju celiņā tiks guldīta 30x30 cm liela bruģakmens plāksne ar gada skaitli. Akadēmiskais ceļš kalpo gan kā simbols izaicinājumiem un šķēršļiem ceļā uz augstāko izglītību, gan kā vieta, kur pēc gadiem satikties un salidojumos gremdēties atmiņu stāstos.


 

Pievienots 01/09/2017