Pārlekt uz galveno saturu

Vides un ūdenssaimniecības 3. kursa studente Aija Krūze iegūst Engures novada stipendiju

Attēla autors: No LLU arhīva

Engures novada pašvaldība 2014. gadā nodibināja Engures novada pašvaldības stipendiju. Sadarbībā ar Latvijas Universitātes (LU) fondu katra akadēmiskā gada sākumā piešķir stipendijas izcilākajiem, mērķtiecīgākajiem un reizē sociāli aktīvākajiem jauniešiem.

Stipendijas mērķis ir finansiāli atbalstīt Engures novada pašvaldības jauniešus izglītības pieejamībai Latvijas augstskolās, tādējādi veicinot lokālpatriotismu un izglītotās jaunatnes daļas atgriešanos Engures novadā pēc augstākās izglītības iegūšanas, tāpat palielinot prestižas un konkurētspējīgas augstākās izglītības iegūšanas iespējas. Vēl jo vairāk, tiek veicināta studējošās jaunatnes piesaistīšana Engures novada intelektuālā potenciāla palielināšanai, tādējādi nodrošinot Engures novada pašvaldību, tās iestādes un komercsabiedrības ar augsti kvalificētiem speciālistiem. Katras stipendijas apmērs ir 1 600 EUR akadēmiskajā gadā, un tās administrē LU fonds.

Stipendijas pamatuzdevumi:

  • veicināt studējošās jaunatnes piesaistīšanu Engures novada intelektuālā potenciāla palielināšanai, tādējādi nodrošinot Engures novada pašvaldību, tās iestādes un komercsabiedrības ar augsti kvalificētiem speciālistiem.
  • Palielināt prestižas un konkurētspējīgas augstākās izglītības iegūšanas iespējas.
  • Palielināt Engures novada jauniešu motivāciju mācīties un sasniegt augstus mācību rezultātus vidusskolā un vēlāk arī augstākajā mācību iestādē.
  • Veicināt lokālpatriotismu un izglītotās jaunatnes daļas atgriešanos Engures novadā pēc augstākās izglītības iegūšanas.

Šajā, 2017./2018. akadēmiskajā gadā, stipendiātu saimei pievienojusies Aija Krūze uzsākusi studijas vides un ūdenssaimniecības jomā LLU un atzīst, ka stipendiju viņai izdevies iegūt, pateicoties zināšanām, neatlaidībai, komunikabilitātei un skaidriem nākotnes mērķiem. “Novads katrā ziņā attīstās un tikai uz labo pusi. Manuprāt, par tām daudzajām iespējām ļoti lielā mērā ir jāpasakās pašiem iedzīvotājiem, jo mēs paši radām patīkamu vidi sev apkārt un kopā saliekot tas veidojas par lielisku novadu,” atzīst A. Krūze.

Apsveicam stipendiāti un novēlam, lai piepildās visi izvirzītie mērķi!

Pievienots 28/12/2017