Pārlekt uz galveno saturu

Informācija par iestājpārbaudījumu studiju programmā Ainavu arhitektūra un plānošana

Attēla autors: No LLU arhīva

Lai uzsāktu studijas Ainavu arhitektūras un plānošanas studiju programmā, ir jākārto iestājpārbaudījums zīmēšanā. Iestājpārbaudījuma norises laiku un vietu norāda uzņemšanas kontaktpunktā. Ierodoties uz iestājpārbaudījumu jāuzrāda personu apliecinošs dokuments.

Iestājpārbaudījumā ir jāzīmē klusās dabas uzstādījums, kas sastāv no 3 priekšmetiem. Zīmējums ir veicams ar parastajiem zīmuļiem uz A3 formāta papīra lapas. Uz iestājpārbaudījumu vēlams ņemt līdz savus zīmuļus un dzēšgumiju. Molberti un papīrs tiks nodrošināti, bet var izmantot arī savu papīru.

 Iestājpārbaudījuma laiks ir 1,5 stundas. Zīmējumā ir jāattēlo klusā daba ar uzkonstruētiem un izēnotiem diviem vai trīs objektiem, kā arī jāattēlo uzstādījuma fons un krītošās ēnas. iestājpārbaudījumā tiks vērtēta kompozīcijas izpratne (novietojums lapā, proporcijas), vienkāršu un saliktu ķermeņu uzbūves un ēnošanas iemaņas.

Zīmēšanas eksāmens notiks Valdekas pilī, Rīgas iela 22. Informāciju par norises laiku un dienu saņemsies iesniedzot dokumentus.

Pievienots 12/06/2019