Pārlekt uz galveno saturu

LLU topošie būvinženieri apmeklē Būvniecības valsts kontroles biroju un Jaunā Rīgas teātra būvobjektu

Attēla autors: No LLU arhīva

21. septembrī Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) organizēja LLU profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmas "Būvniecība" 4. kursa studentu un pasniedzēju (Arhitektūras un būvniecības katedras vadītājas, asoc.prof. Sandras Gustas un vieslektora, būvuzrauga Mareka Pavāra) vizīti BVKB, kas notika sadarbībā ar VNĪ.

LLU studentiem bija iespēja iepazīties ar BVKB Būvniecības kontroles departamenta darba ikdienu būvdarbu kontrolē (Margarita Gorškova, Būvdarbu kontroles nodaļas vadītāja vietniece un Sandris Celmiņš, Būvdarbu kontroles nodaļas būvinspektors), Būvniecības informācijas sistēmas (BIS) reģistru, lietotāju pienākumiem un VEDLUDB (Iveta Putne, BIS Reģistru nodaļas vadītāja), kā arī sniedza ieskatu Būvniecības informācijas sistēmas e-pakalpojumos (Linda Zelenko, BIS Attīstības nodaļas pakalpojumu vadītāja). Turpinājumā studentus informēja par darba drošību un biežāk pieļautajām darba aizsardzības kļūdām būvlaukumos (Jānis Krūze, VNĪ darba aizsardzības speciālists) un deva nelielu ieskatu par Jaunā Rīgas teātra būvlaukumu un projektu (Jānis Krūze, VNĪ darba aizsardzības speciālists).

Turklāt LLU topošajiem būvniecības nozares speciālistiem bija iespēja klātienē apskatīt Jaunā Rīgas teātra būvobjektu. Mācību ekskursiju būvlaukumā organizēja VNĪ pārstāvji un divi LLU absolventi - Arnis Minikovičš, VNĪ Būvuzraudzības daļas vadītājs un  VNĪ Būvuzraudzības daļas būvuzraugs.

Kopējā foto autore - Solvita Lazdāne

Pievienots 22/09/2020