Pārlekt uz galveno saturu

Piešķirtas prof. Jāņa Biķa un prof. Artura Tramdaha stipendijas

Attēla autors: No LLU arhīva

Ik gadu Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Vides un būvzinātņu fakultātes (VBF) studentiem ir iespēja pretendēt profesora Jāņa Biķa un profesora Artura Tramdaha stipendijām. 

2020./2021. studiju gadā prof. Jāņa Biķa stipendijai pretendēja trīs studenti, savukārt prof.Artura Tramdaha stipendijai – divi. Izvērtējot pretendentu iesniegtos materiālus (motivācijas iesniegumu, sekmju izrakstus, ieteikuma vēstules u.c.), Prof. Jāņa Biķa stipendiju nolemts piešķirts Sabīnei Vileikei. Savukārt Prof. Artura Tramdaha stipendiju – Kasparam Grābenam.

Apsveicam stipendiju ieguvējus un novēlam sekmīgu un iedvesmojošu nākamo studiju gadu!

Profesors Jānis Biķis ir ievērojams Latvijas zinātnieks. Pieminot viņa mūža devumu zemes ierīcībā, mērniecībā un hidromeliorācijā, kopš 1990./1991. studiju gada tiek piešķirtas viņa vārdā nosauktas stipendijas. Jāņa Biķa stipendijai var pieteikties valsts budžeta finansēti vides un ūdenssaimniecības vai zemes ierīcības specialitātes studenti, kuri: izceļas ar labām, teicamām un izcilām sekmēm inženierzinātņu studiju kursos, to skaitā ģeodēzijā vērtējumam jābūt vismaz 8 ballēm (ļoti labi), veic pētniecisko darbu minētajās jomās, ir aktīvi sabiedriskajā darbā.

Savukārt Arturs Tramdahs ir ievērojams Latvijas būvinženieris un zinātnieks. Citu sasniegumu vidū, pateicoties Prof. A.Tramdaha ierosmei, kopš 1975. gada tagadējā Latvijas Lauksaimniecības universitātē var apgūt būvniecības specialitāti. Pieminot viņa mūža devumu, 1990.gadā tika nodibināta Artura Tramdaha stipendija. Stipendijai var pieteikties valsts budžeta finansēti būvniecības vai ainavu arhitektūras un plānošanas specialitātes studenti, kuri izceļas ar labām, teicamām un izcilām sekmēm inženierzinātņu vai arhitektūras studiju kursos, veic pētniecisko darbu minētajās jomās, ir aktīvi sabiedriskajā darbā.

 

Pievienots 14/06/2021