Pārlekt uz galveno saturu

Būvniecības studenti jūlijā pilnveido zināšanas Polijā

Attēla autors: No LLU arhīva

Lai studentiem būtu iespēja studēt un pilnveidot zināšanas ārpus akadēmiskās vides un universitātes telpām, no 3. līdz 14. jūlijam LLU Vides un būvzinātņu fakultātes (VBF) studiju programmas "Būvniecība” studenti un mācībspēki piedalās starptautiskajā vasaras skolā “Reģionālās ēkas, arhitektūra, būvniecība, vide”, kas norisinās Polijā, Karpači - Vroclavā.

Vasaras skolā studentiem tiek organizētas nodarbības būvinženieru iemaņu un spēju apgūšanai, inventarizācijas dokumentācijas sagatavošanā ēkas pārbūvei vai atjaunošanai, objekta bāzes dimensiju noteikšanā, nesošo būvkonstrukciju noteikšanā, slodžu un statiskās shēmas noteikšanā, ēkas pārbūves iespēju izvērtēšanā (slodžu un statisko shēmu maiņa, u.c.), kā arī grunts paraugu testēšanā. Tāpat studentiem ir iespēja iepazīties ar jaunākajām projektēšanas datorprogrammām (TEKLA BIM, DLUBAL CAE).

Kā skaidro VBF asociētā profesore Sandra Gusta, īpaša uzmanība tiek pievērsta praktiskām aktivitātēm būvobjektos, testēšanas laboratorijās un reālos projektos. Turklāt inženiertehnisku problēmu risināšana notiek starptautiskās studentu un mācībspēku komandās.

Starptautiskajā vasaras skolā “Reģionālās ēkas, arhitektūra, būvniecība, vide” nodarbības vada mācībspēki no Vroclavas Vides un Dzīvesziņas universitātes, Būvinženieru institūta (Polija), Tras-Os-Montes un Alto Douro universitātes (Portugāle) un LLU Vides un būvzinātņu fakultātes – asoc. prof. Sandra Gusta, asoc. prof. Silvija Štrausa un asoc. prof. Raitis Brencis.

Pievienots 06/07/2017