Pārlekt uz galveno saturu

“Egļu mežs pilsētā” pie Vides un būvzinātņu fakultātes

Attēla autors: No LLU VBF arhīva

Ziemassvētku un gada nogales noskaņās par īpašu noskaņu ne tikai studentiem, bet visiem jelgavniekiem un pilsētas viesiem ir pārūpējusies Latvijas Lauksaimniecības universitātes Vides un būvzinātņu fakultāte (LLU VBF), pie galvenās ēkas Akadēmijas ielā 19 izveidojot “Egļu mežu pilsētā”.
LLU VBF prodekāne Linda Grinberga stāsta, ka ideja fakultātes gaiteņos radusies jau pērn. Taču šajā gadā, sadarbojoties ar Latvijas Valsts mežzinātnes institūta "Silava" un LLU valsts zinātniskās izpētes mežu apsaimniekošanas aģentūru "Meža pētīšanas stacija”, tā realizēta.

“Egļu mežs pilsētā” ļauj studentiem un garāmgājējiem izjust meža klātbūtni un burvību. Īpaša noskaņa ir arī šajā pirmssvētku laikā, uzsniegto sniegam un izvietotajos kokos iededzot gaismiņas un izvietojot rotājumus.

Egļu meža radīšanā pie LLU VBF piedalījušies kā mācībspēki, tā studenti, un šī aktivitāte, pēc L. Grinbergas teiktā, laikā, kad tik daudz tomēr nācies pavadīt attālinātajā darba un studiju procesā, bijusi patiesi aizraujoša, sirsnīga un vienojoša.

“Ceram, ka mums radot šo projektu būs izdevies iepriecināt ne vienu vien garāmgājēju un fakultātes studentu vai mācīspēku,” saka prodekāne, piebilstot, ka šajā gadā LLU VBF plāno sarūpēt vēl kādu pārsteigumu, pagaidām par to noslēpumaini klusējot, lai ļautu piedzīvot svētku brīnumu šajā laikā!

 

Pievienots 13/12/2021