Pārlekt uz galveno saturu

Ainavu arhitektūras un plānošanas studenti strādā pie 3D instalācijām

Attēla autors: No LLU arhīva

LLU Vides un būvzinātņu fakultātes studiju programmas "Ainavu arhitektūra un plānošana" studenti studiju ietvaros strādājuši pie vides objektu dizaina, ko plānots izvietot vēsturiskajā Žagares muižas parkā Lietuvā (Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības projekts Nr. LLI-444 "Jaunu ilgtspējīgu risinājumu integrācija kultūras mantojumā/ NovelForHeritage").

Studentiem tika dots uzdevums sagatavot vides objekta dizainu, kas balstās uz aktuālo tematiku, sagatavojot gan dizaina rasējumus, gan maketu. Studenti sagatavoja savus darbus un izveidoja izstādi.

Vēlāk notikusi iesniegto ideju vērtēšana pēc vairākiem kritērijiem – objekta kompozīcija, proporcija, idejas pamatojums, iederēšanas parka ainavā, tehniskais risinājums. Kopumā ir atlasītas 5 idejas, kurām, studenti strādājot grupās, pēc nepieciešamības sagatavoja detalizētus rasējumus, tehnisko izpildījumu un nepieciešamo materiālu specifikāciju.

Realizāciju bija iespējams veikt ārā apstākļos, veidojot vides objektus dabā. Katra grupa strādāja individuāli un sagatavoja savu vides objektu mērogā 1:1. Vēl norisinās darbs pie vides objektu izgatavošanas un plānošanas darbs, lai objektus transportētu un uzstādītu Žagares muižas parkā.

Projekta mērķis: palielināt kultūras mantojumu objektu – muižu parku – tūrisma potenciālu, nodrošinot mūsdienu pieeju, objektus un pakalpojumus klasiskajos muižu parkos
Īstenošanas laiks: 01.07.2020.-30.06.2022.

Projekts “Jaunu ilgtspējīgu risinājumu integrācija kultūras mantojumā/ NovelForHeritage” tiks īstenots līdz 2022.gada 30. jūnijam. Projekta kopējās izmaksas veido EUR: 851 016.93, no tām projekta līdzfinansējums no Eiropas Reģionālās attīstības fonda ir 85% - 723 364.38, Latvijas Lauksaimniecības universitātes projekta daļa: EUR 55 334.97, no tās programmas finansējums 85% - EUR 47 034.72.

Foto
Pievienots 21/06/2021