Pārlekt uz galveno saturu

1. kursa studente Tīna Nagle: “Galvenais ir vēlme apgūt ko jaunu”

Attēla autors: No personīgā arhīva

Tīna ir Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Vides un būvzinātņu fakultātes (VBF) studiju programmas "Zemes ierīcība un mērniecība" 1. kursa studente, kura ārpusstudiju laikā labprāt iesaistās LLU Studējošo pašpārvaldes procesā, kā arī darbojas sporta dienās un citos pasākumos.

Tīnas interese par mērniecību meklējama 10 gadus atpakaļ, kad viņai bija iespēja redzēt savu krusttēvu darbībā:
"Devāmies uz Aglonu, taču pa ceļam apstājāmies objektā, kurā krusttēvam bija jāveic mērījumi. Tas bija mans pirmais ieskats mērniecībā un jau tajā laikā man sāka parādīties interese, apsvēru domu, ka varētu ar to saistīt savu dzīvi. Taču laika gaitā šis sapnis pagaisa un mani sāka aizraut vides aizsardzība. Lai uzsāktu studijas vides aizsardzībā, man bija jāpārceļas uz Rēzekni. Taču jutu, ka Rēzekne nebūs pilsēta, kurā vēlos dzīvot. 12. klases beigās vēl biju ļoti apjukusi un nezināju, ar ko saistīt savu dzīvi. Ar draudzeni pārcēlāmies uz Jelgavu, pastrādājām un  man ļoti iepatikās šī pilsēta, kā arī tās atmosfēra, tādēļ sāku pētīt, kādas studiju programmas var apgūt Jelgavā. Pamanīju, ka LLU piedāvā studiju programmu "Zemes ierīcība un mērniecība", ko ļoti vēlējos izmēģināt, jo tas bija mans bērnības sapnis. Zināju, ka nevēlos visu darba dienu pavadīt ofisā – arī mērniecībā nedaudz sanāk strādāt ofisā, taču daudz laika tiek pavadīts arī dabā."

Atskatoties uz pirmo studiju gadu, Tīna vēlētos, lai tas būtu bijis praktiskāks, jo viņai ir vēlme ātrāk izmēģināt savus spēkus darbos. Viņas mīļākā pasniedzēja ir Ieva Erdberga: "Viņa ir Lauksaimniecības fakultātes pasniedzēja, bet mums pasniedz augsnes zinātni. Noteikti varu viņu raksturot kā atsaucīgo lektori, jo viņa vienmēr visu paskaidro detalizēti, ļoti saprot studentus. Ar viņu ir ļoti viegli sadarboties."

Tīna uzsver, ka, lai studētu zemes ierīcības un mērniecības studiju programmā, nav nepieciešamas izcilas atzīmes fizikā vai matemātikā – pietiek ar vēlmi apgūt ko jaunu. Studentes atzīmes vidusskolā bija viduvējas, taču līdz šim viņa ar uzdotajiem darbiem universitātē ir veiksmīgi tikusi galā. Studenti motivē tas, ka viņa zina, ka šīs zināšanas noderēs, jo nākotnē Tīna cer izveidot savu mērniecības uzņēmumu: "Pirmajā semestrī iestājos sevis pilnveidošanas programmā "Southwestern Advantage", tā ir saistīta ar biznesa vadību. Ļoti ceru, ka man izdosies apvienot šo biznesa vadības pusi ar manām zināšanām mērniecībā, jo nākotnē ļoti vēlos dibināt savu mērniecības uzņēmumu."

Pievienots 26/06/2021