Pārlekt uz galveno saturu

Ukrainas kolēģa vizīte Zemes pārvaldības un ģeodēzijas katedrā

Attēla autors: No LLU arhīva

Šā gada 12. oktobrī Latvijas Lauksaimniecības universitātes Vides un būvzinātņu fakultātes Zemes pārvaldības un ģeodēzijas katedrā darba vizītē viesojās Ukrainas Sauszemes Karaspēka Nacionālās Akadēmijas (Hetman Petro Sahaidachnyi National Army Academy), Artilērijas izlūkošanas sistēmu un instrumentu katedras Docents Volodimirs Timčuks (Volodymir Timchuk).

Ukrainas kolēģi sagaidīja Vides un būvzinātņu fakultātes Zemes pārvaldības un ģeodēzijas katedras pārstāvji: Katedras vadītāja Asoc.prof. Vivita Puķīte, Asoc. prof. Armands Celms, lektors Aivars Ratkevičs, lektore Vita Cintiņa.

Sākotnējā iepazīšanās ar Ukrainas Sauszemes Karaspēka Nacionālās Akadēmijas pārstāvjiem notika jau 2012. gadā, kad Zemes pārvaldības un ģeodēzijas katedras pārstāvji apmeklēja zinātniski tehnisko konferenci “GEOFORUM 2012”, ko katru gadu organizē Rietumu ģeodēzijas savienība Ukrainā (West Geodetic Society).

Vizītes gaitā viesis iepazinās ar studiju programmām, kādas studējošie apgūst Vides un būvzinātņu fakultātē. Papildus uzmanība un diskusijas raisījās par studiju kursiem, kas saistīti ar ģeodēzijas, tālizpētes un ĢIS jomām. Tika diskutēts par valsts ģeodēziskās sistēmas atbalstošo nozīmi, krīzes situāciju risināšanā un to sekmīgā likvidācijā. Apspriesti dažāda veida tālizpētes metožu un ĢIS savstarpējā pielietošana, operatīvas apvidus situācijas fiksēšanā, iegūto datu apstrādē, 3D reljefa modeļu ieguvē. Spektrālās analīzes iespējām dažādu piesārņojuma veida un apjoma noteikšanā.

Apspriežot sadarbības iespējas nākotnē, tika vērtētas kopējo zinātnisko pētījumu iespējas un tēmas. Par konkrētiem priekšlikumiem tika nolemts ziņot nākamās zinātniski tehniskās konferences “GEOFORUM 2019” pasākuma ietvarā.

Pievienots 09/11/2018