Pārlekt uz galveno saturu

Zemes ierīcības un mērniecības studentu mācību ekskursija uz Klaipēdu

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas Lauksaimniecības universitātes Vides un būvzinātņu fakultātes (LLU VBF) Zemes ierīcības un mērniecības specialitātes studentiem no 29.-30.martam bija iespēja piedalīties Zemes pārvaldības un ģeodēzijas katedras rīkotajā mācību ekskursijā uz Lietuvas pilsētu Klaipēdu. Ekskursijas mērķis bija piedalīties Klaipēdas universitātes (Klaipeda State University of Applied Sciences) rīkotajā starptautiskajā eksakto zinātņu konkursā un seminārā angļu valodā par zemes pārvaldības un ģeodēzijas tematiku, kas veltīts starptautiskās Zemes dienas ietvaros par "Tālizpētes tehnoloģiju pielietojumu vides izmaiņu uzraudzībai: aktuālākie jautājumi un tendences" un aplūkot Klaipēdas pilsētu un Kuršu kāpu.

Ekskursijā piedalījās zemes ierīcības un mērniecības studenti no 1., 2 un 5. kursa, Erasmus studenti no Spānijas un Ungārijas un katedras mācībspēki no LLU VBF. Konferencē ar prezentācijām piedalījās arī pasniedzēji Armands Celms un Irēna Kukule, prezentējot problemātiku saistībā ar zemes pārvaldības un ģeodēzijas jautājumiem, kā arī iepazīstināja ar jaunākajām metodēm un iekārtām mērniecībā.

Pēc konkursa un semināra bija iespējams gida pavadībā apskatīt Klaipēdas pilsētu un Klaipēdas pils muzeju.

Neraugoties uz tehniskām problēmām ar autobusu, tika apmeklēta unikālā Kuršu kāpa, jūras kraukļu (kormorānu) kolonija un Raganu kalns Neringas apdzīvotajā vietā Jodkrantē, kā arī ģeodēziskais punkts Jodkrantes baznīcā.

Šī bija pirmā kursa studentu pirmā mācību ekskursija ārpus Latvijas, kas veido jaunus iespaidus un pieredzi. Šādas ekskursijas ir lieliska iespēja veidot saliedēšanos kursu starpā un sadraudzība ar kaimiņvalstu universitātēm. Studenti minējuši, ka bija vērts braukt un labprāt vēlreiz atgrieztos.

Katedra katru gadu organizē un piedāvā studentiem iespēju doties uz kādu tuvāko valstu universitāti, kurā par zemes pārvaldības un ģeodēzijas nozares jautājumiem iespējams piedalīties konferencēs un semināros ar iespēju saņemt sertifikātus vai balvas. Iepriekšējos gados braucieni notikuši uz Polijas, Igaunijas un arī Lietuvas universitātēm.

Pievienots 04/04/2017